Често задавани въпроси от клиенти

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ КЛИЕНТИ

Какво е кутия-изненада на Foodobox?

В твоята FoodObox-изненада ще намериш вкусно хапване, останало в излишък. Точното съдържание на кутията ще разбереш, когато отидеш да я вземеш на място. Описанието в мобилното приложение ще ти даде насоки какво можеш да очакваш, а филтрите ще те насочат допълнително.

Влез в приложението, за да откриеш обектите близо до теб. Запази кутията си и я вземи на място в посочения прозорец за вземане. Плати на място в заведението. Усмихни се, защото си подарил втори живот на храната.

Какво да правя ако съм алергичен към някой от продуктите в кутията?

Тъй като точното съдържание на твоята кутия е изненада, не можем да ти предоставим съвсем точна информация относно хранителните стойности и алергените. За тях можеш да попиташ директно обекта по телефона или на място. Ако си алергичен към някоя от съставките – сподели продуктите в кутията със семейство и приятели. Споделената храна е по – сладка!

Защо не виждам обекти в моя район/град?

В момента работим усилено върху разширяването на партньорската ни мрежа на територията на страната. Затова, ако все още около теб няма регистрирани заведения, моля провери отново след няколко дни.

Ако искаш да ни помогнеш да стигнем до теб по-бързо, ще се радваме да ни препоръчаш заведение, което би имало нужда от нас. Ако пък имаш директен контакт с обект, можеш да го поканиш да се регистрира към Фуудобокс чрез линка “Регистрирай бизнеса си”. Ако имаш препоръки за партньори, можеш да се свържеш с нас на info@foodobox.com или чрез контактната ни форма.

Приложението има ли месечен/ годишен абонамент?

Мобилното приложение на Foodobox е напълно безплатно и е налично за Apple и Android.

Как мога да спася „кутия-изненада“?

Можеш да започнеш да спасяваш храна веднага щом изтеглиш приложението и се регистрираш – Android or Apple. В приложението ще видиш кои обекти предлагат “кутии-изненади” около теб. Необходимо е да резервираш своята кутия-изненада и да я вземеш от обекта в посочения часови диапазон. Плаща се на място. При получаването й е необходимо да натиснеш „Взех Кутията“ от меню „Поръчки“ в апликацията.

Мога ли да платя с карта в приложението?

За момента плащанията се извършват в брой или с ПОС на място в обекта.

Има ли доставка?

За момента не предлагаме опция за доставка, но какво по-хубаво от това да направиш своите дневни крачки като спасиш “кутия-изненада” от близък до теб обект.

Възможно ли е друг да вземе моята поръчка?

Да. При вземане на заявената “кутия-изненада” е необходимо да се предостави ПИН код на поръчката, който се вижда в меню „Поръчки“ в приложението. Ако искаш друг да вземе твоята кутия, трябва да му предоставиш този код.

Как мога да отменя поръчката си?

Можеш да отмениш своята поръчка като отвориш приложението на Foodobox и кликнеш върху меню „Поръчки“ долу в дясно. Ще видиш своите поръчки. Кликни върху тази, която желаеш да отмениш, и избери „Анулирай“, за да я откажеш. Можеш да отказваш поръчка до 30 минути преди началото на часа за вземане.

Нужно ли е да нося своя „кутия“ на място в обекта?

Не е задължително, но е желателно. По този начин намаляваме замърсяването с опковки за еднократна употреба.