За Нас

Ние сме малък колектив от оптимистично настроени младежи, твърдо вярващи, че можем да живеем в един свят без гладни хора и без разхищение на храната.

За нас

Кои сме ние?

След няколко години в чужбина, решихме да се приберем у дома, за да донесем положителна промяна. Убеждението и силната ни вяра, че можем да намалим разхищението на храната ни срещат в общата борба за една добра кауза.

След като на няколко пъти на един от нашите основатели, който има и food truck, се налага да изхвърли големи количества храна, разбира че не е единствения с този проблем, останал без решение. Така му хрумва идеята да създаде платформа, бореща се с разхищението на храната.

Екипът на Фуудобокс

Нашата цел

В основата на FoodOBox стои стремежът за намаляването на разхищението на храна.

Нашата цел е да предоставим печелившо за всички решение на този глобален проблем. Спасявайки храна от изхвърляне, ние помагаме на планетата, като в същото време намаляваме и социално-икономическите вреди от прахосването й.

FoodOBox-изненада е кутия, която съдържа висококачествена храна на достъпна цена за нашите клиенти. Другата печеливша страна са хранителните бизнеси, които генерират допълнителен приход от продажбата на храна, която иначе не биха оползотворили.

По-малко изхвърлена храна означава по-малко вредни емисии в атмосферата и по-малко разхищение на ресурси за нейното производство.

Екипът

Иван Иванов
Иван Иванов
Основател
Вероника Андреева
Вероника Андреева
Маркетинг
Николета Алексиева
Николета Алексиева
Клиентски взаимоотношения